Farmagel е стерилен гел за подмачкување погоден за сите медицински дијагностички апликации каде што е потребно да се намали триењето помеѓу површините кои што се во контакт, и притоа го олеснува протокот.

Поради тоа, погоден е за подмачкување на природните отвори на телото, го олеснува воведувањето на сонди, катетери, ендоскопи, ректални термометар, хируршки инструменти, ракавици за преглед.

 

 

Најавете се и преземете го каталогот