Absorbent Pad е апсорбирачко платно, се користи во хируршката сала за апсорпција на течности. 

Absorbent Pad е повеќеслоен ламинат во еден дел без латекса. Долниот слој е со ситни нерамнини против лизгање, со што осигурува цврсто стоење, и спречува несакано движење.

Absorbent Pad е произведен во работилницата на одделението Medical на Svas Biosana.

 

Достапно е со различен степен на впивање до 5.000 гр. по м2

 

 

Најавете се и преземете го каталогот