Дивизијата Medical  има одделение за хируршки платна специјализирано во производство на платна од неткаена ткаенина, наменени за покривање на пациентите или опрема за операционата сала.

Благодарение на стекнатото знаење, Svas Biosana  произведува специфични платна за секоја хируршка активност и можат да се прилагодат на специфичните побарувања на индустријата.

 

 

 

 

 

 

 

Производна линија на хируршки платна

  • Општа хирургија
  • Кардио хирургија
  • Хемодинамика и Електрофизиологија
  • Урологија
  • Ортопедија
  • Гинекологија и Акушерство
  • Очна хирургија
  • Стоматологија
  • Оториноларингологија
  • Платна за припрема на хемотерапевтските препарати

 

Најавете се и преземете го каталогот