ATTIVA PLUS

Природно решение за промените на дермалното и епидермалното ткиво. Поради својата природна формулација, препорачлива е за промените на дермалното и епидермалното ткиво кои сакаат побрз  физиолошки процес за подобрување на ткивото.

Нема контраиндикации и може се користити на сите типови кожа.

 

ATTIVA GRAS

Attiva® Gras  е стерилна нелеплива облога која се состои од масна хидрофилна парафинска газа. Облогата не се лепи на раната на дермисот и епидермисот: изгорениците и површните изгореници, лацерации, абразии и други рани со исцедок; областа од каде што е примерокот земен и областа каде што кожата се пресадува; улцерација на долните екстремитети, овозможува слободна дренажа на раните  и дозволува премин на ексудатото на следниот слој на апсорбирачка облога.

 

 

Најавете се и преземете го каталогот